Interjúk

Roxána Pauker

Szempillás történetek interjúk

Lash Style Academy Szempillás történetek

Roxána ügyes és sikeres szakember, akinek sokra becsülöm a szakmához való hozzá állását, nem az a fontos mit mutatunk kifelé, hanem hogy kik vagyunk, mit érzünk, kikké szeretnénk válni.

Az interjút készítette: Hajnalka Simon-Lendvai

Interjú: Pauker Roxána

Honnan jött számodra az elhatározás, hogy belevágsz a szempilla építés szakmai folyamataiba? És hogyan indultál neki?

A szempillás szakma irányába furcsán hangozhat, de édesanyám terelt, ugyanis nekem az alap végzettségem kozmetikus, viszont Ő úgy gondolta, hogy szolgáltatás bővítés céljából illetve mert erre elég nagy az igény, mindenképp érdemes kitanulnom.
Így 2016. nyarán voltam egy nagyon alap tanfolyamon, ahol oklevelet nem kaptam, de legalább megtudtam mi az, hogy csipesz és tálcás 0.20-as pilla!😄

Mi volt számodra a legnehezebb?

Egész nyáron otthon gyakoroltam családtagokon, barátokon, szomszédokon, aztán 2016.szeptemberében, mint egyéni vállalkozó elkezdtem dolgozni Győrben egy szalonban, ahol rengeteg kínálat volt az árlistámon, többek között arckezelések, gyantázások, sminktetoválás és a szempilla. Végül, ahogy telt az idő rájöttem mennyire imádom a műszempillázást, és ami talán számomra ijesztő lehetett akkoriban, hogy az alapszakmámból kiválva teljesen áttérjek csak a műszempilla építésre.

Rengeteg képzésen vettél már részt, mi volt számodra a legnagyobb pozitívum és amiben a legnagyobbat csalódtál?

Elkezdtem magam beleásni, folyamatosan jártam továbbképzésekre, és immáron több magyar illetve orosz oktató tudását is sikerült elsajátítanom, aminek nagyon örülök. A legnagyobb pozitívum és talán élményem is, hogy személyesen vezette a kézmozdulatomat szívemnek egyik legkedvesebb orosz oktató és hála neki ami előtte 1 évig nem ment, az másnapra már igen, és azóta is ezt alkalmazom.(szálanként építettem fel egy 3-4D szettet, viszont a tanfolyam után már másnaptól a pick-up technikával tudok azóta is dolgozni.)
Ami sajnos csalódás, amikor egy tanfolyamon annyian vannak, hogy az oktató figyelme nagyon szerteágazik és igazából érezni rajta, hogy nem is szeretné 100% átadni a tudását.

Mit üzensz azoknak, akik szintén még szálanként építik a pillákat?

Akik még mindig szálanként építik a szetteket, Nektek azt üzenem Csajok, hogy amikor oktatót választotok, hallgassatok a szívetekre, hogy kihez és hova vinne!:) Mindenképp nézzetek referencia illetve oktatáson készült képeket a tanulókról! Nem mindenkinek jön be elsőre ugyan a legjobb oktató sem( ez nálam is így volt), de hidd el megfogod találni azt akinek a csipesze, a technikája a te kezedbe is belefog illeni! Ja és sok kitartó gyakorlás!😊💪🏼

Mit jelentett számodra a versenyzés?

A versenyzést mindenkinek tiszta szívből ajánlom! Egyrészt megméretteted a tudásod, hogy szakmailag hol tartasz, illetve miben kell még fejlődni, emellett hatalmas élmény is. Persze fontos utána nézni, hogy minőségi és korrekt legyen az egész verseny!
Sosem hittem volna, hogy én valaha is fogok versenyeken indulni, de amióta elszántam magam azóta is bele vagyok szerelmesedve. Szerintem az egész megmérettetés lényege inkább abban rejlik, hogy a mai énünk jobb legyen a tegnapi önmagunknál. Ez Rólunk szóljon, és ne a kifele mutatásról, hogy a szakmában kinek van több kupája! A fejlődésről, a tanulásról, de közben ne felejtsük el kiélvezni minden pillanatát, ha nyertünk, ha nem!

A szabadidő mennyire fontos és hogyan tudod összehangolni a munkáiddal?

A szabadidő értékességére 2020 nagy segítségemre volt, ugyanis az előtte évben reggeltől-estig folyamatosan dolgoztam, amitől sokszor úgy éreztem, hogy kezdek megcsömörleni és már monotonná vált a munka. Hála isten, mostmár jól tudom beosztani a munkám, így van elég időm a szeretteimre, valamint magamra és a különböző projektjeimre.

Anyagvásárlás során mi befolyásol?

Anyagvásárlás során mindig a minőség illetve a visszajelzések voltak nálam a szempontok. Több márkával dolgozom, mert számomra mindenhonnan más és más termékek válnak be!

Szalon vs. home studio?

Én mindenképpen a szalon mellett döntök, az otthonom ami egy privát szféra oda nem szívesen vinném sem a munkámat sem pedig a vendégeimet.

Mennyi idő alatt sikerült felépítened ügyfélkörödet?

Az ügyfélköröm nagyjából 1-2 év alatt alakult ki, ugye a kozmetikázásból kiindulva azóta is vannak vendégeim ,akik a kezdetek óta velem vannak, aztán ahogy kiváltam csak ebbe az irányba onnantól sikerült kialakítanom a tényleges körömet.

Mennyire vagy tisztában a tényleges anyag és vállalkozói költségekkel? Mi alapján határoztad meg az áraidat?

Az árképzésemnél figyelembe vettem az egyéni vállalkozásommal járó költségemet, a bérleti díjamat, az anyagköltségeimet, valamint az évi több tanfolyamokon való részvételt.

 

Kedves Roxána, köszönjük szépen hogy részt vettél ezen az interjún. További sikereket kívánunk neked. 🙂

Amennyiben interjúink felkeltették érdeklődésedet, és szívesen megosztanál velünk egy önálló beszámolót csak annyi dolgod van, hogy írsz nekünk erről egy üzenetet. 🙂

A Lash Style Academy Magyarország oldalán is azon dolgozunk, hogy még színesebbé tegyük a Szempilla Építés szakmai életét, mindenkihez a lehető legtöbb információt juttassuk el. Köszönjük nektek, hogy partnerek vagytok ebben és egy szempillás interjú keretein belül megosztjátok velünk szakmai utatokat, tapasztalataitokat. 🙂

[ultimate_heading main_heading=”FOTÓGALÉRIA” margin_design_tab_text=”” sub_heading_margin=”margin-bottom:25px;”]Roxána munkái[/ultimate_heading]
[dt_gallery_masonry bwb_columns=”desktop:4|h_tablet:4|v_tablet:3|phone:2″ loading_effect=”fade_in” image_border_radius=”0px” image_decoration=”shadow” shadow_v_length=”1px” shadow_blur_radius=”6px” shadow_spread=”2px” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.25)” project_icon_border_width=”0px” include=”14397,14398,14399″]