Szakmai tapasztalat

Szempillaépítő szakmai fejlődés egy éven belül

Szempillaépítő szakmai fejlődés egy éven belül. Szempillaépítő Blog, tudj meg minden információt oktatóinktól.

Szempillaépítő szakmai fejlődés egy éven belül, ahogy nálam a szempillaépítés kezdődött, első tapasztalatok

Vivien Tüske vagyok, a Svájci Lash Style Academy márka nagykövete, értékesítési partnere és szempilla szakoktatója.

Posztom első sorban arról szól, hogy a szempillaépítő szakmai fejlődés egy éven belül milyen szintre vihető, mennyire lehet megszerezni azt a tudást, ami szükséges ahhoz, hogy valakiből relatíve rövid idő alatt jó szempillaépítő oktató vagy szakember válhasson.

2019 februárjában, azaz 1éve vettem először volumen csipeszt a kezembe, hozzáteszem, azt hittem akkor hogy utoljára. 😊

Erről az egy évről szeretnék most egy kis összefoglalót írni, ami nekem igen intenzív volt tanulás szempontjából, és ezáltal szeretném vele motiválni azokat akik már az elején fel akarják adni, csupán azért mert nem sikerül rögtön egy szuper fan és egy profi volumenszett megépítése.

Kezdem rögtön azzal, hogy szerencsém volt a számomra legjobb oktatótól tanulni, aki nem más, mint Simon-Lendvai Hajnalka. Egyéni oktatáson voltam nála, aminek még mindig a híve vagyok, hiszen ilyenkor az oktatóval sokkal közvetlenebb és eredményesebb kapcsolat alakul ki. Az oktató kizárólag egy diákra tud koncentrálni és biztosan nem marad semmilyen megválaszolatlan kérdés. Az már csak hab a tortán, hogy az első alkalommal egy szép volumenszettel zártam a napot. Ugyan ezt a szettet sok sok óra után sikerült befejezni, viszont ha a modell szuper és mindhárman bírjátok idővel, és energiával, akkor a rászánt idő többszörösen is meghozza a várt eredményt és az előre lépés lehetőségét.

Szempillaépítő szakmai fejlődés egy éven belül. Szempillaépítő Blog, tudj meg minden információt oktatóinktól.A szempilla oktatás utáni idő

A rengeteg új információ után kezdődött csak az igazi munka, akkor amikor már ülepedett minden. Elkezdődött a gyakorlás és a kihívások időszaka.

Mivel főállásban ápolóként dolgoztam, ezért a gyakorlásra kizárólag a szabadidőmben volt lehetőségem, amit maximálisan ki is használtam. Ez egy roppant nehéz időszak volt, hiszen néha nappali néha pedig esti műszakot kellett végezzek. A vendégeket úgy osztottam be, ahogy a fő állásom lehetővé tette, volt hogy hajnalokig gyakoroltam a tökéletes fanok gyártását és minimális alvással mentem munkába. Sokszor volt olyan érzésem, hogy ez nekem nem megy, mert épp nehéz napom volt. Számtalanszor felmerült a kérdés milyen egyszerű is lenne most feladni. Nálam ahogy másoknál is a legegyszerűbb és tipikus problémák jelentkeztek, mint ahogy egy kezdőnél (nem jó a csipesz, túl lassú vagy éppen túl gyors a szempilla ragasztó, túl nyitott vagy épp túl zárt a fan, szétcsúszik a lába, alacsony a szék, messze van a vendég, nem látok-vakít a fény…) ugye ismerős? De volt egy célom, ami mindig ott lebegett a szemem előtt, és persze a körülöttem lévő emberek is támogattak, így nem adtam fel. Tudtam, hogy hol vagyok most és hogy hova akarok eljutni. Kitartásom meghozta a vért eredményeket, a világ lassan megváltozott.

2019 októberében részt vettem életem első versenyén: Ausztriában a LashAgora International Lash Art Championship nemzetközi szempilla építő versenyen. Ez a világ teljesen ismeretlen volt számomra, viszont úgy gondoltam, miért ne próbálnám ki, már csak az érzés miatt is sok új lehetőséggel kecsegtetett. Sajnos nem volt lehetőségem élő felkészülésre, viszont egy jó és erős alap tudás állt mögöttem. Hajni soha nem hagyott magamra a munkáimat folyamatosan online mentorálta, így kellő bátorságot éreztem ahhoz, hogy megpróbáljam. Sajnos nem bíztam magamban. A verseny elindulásáig roppant stressz és idegesség volt bennem, amit már-már kezelni is alig bírta. Szerencsére minden elillant ahogy a versenyt elindították. A rengeteg kiváló szekember aki körülöttem vernyezett nem tántorított el, pont, hogy erőt adott. Egy olyan közegben versenyezhettem ahova mindig is tartozni akartam. Számomra már az siker volt, hogy ezekkel az emberekkel együtt lehettem, eszmét cserélhettünk. Imádtam minden pillanatát. Az eredmények kihirdetésénél viszont nagyon meglepődtem! A dobogóra sajnos nem kerültem fel, mert mindössze egy ponttal maradtam el a classic szempilla szettel, mindezt az Expert kategóriában. Ott gondoltam ismét arra, hogy ezt tényleg nem szabad feladni, és láttam, hogy van jövőm a Volumen Szempillaépítés világában. Erről majd egy másik írásban. 🙂

Szempillaépítő szakmai fejlődés egy éven belül. Szempillaépítő Blog, tudj meg minden információt oktatóinktól.A folytatás, a szempilla építő verseny utáni idő

2019 novemberében lehetőségem volt elkezdeni az alapok oktatását, méghozzá az Lash Style Academy (LSA) csapatában. Ennek nagyon örültem, hiszen céljaim közé tartozott az oktatás. A következő időszaktól sokan jöttek hozzám tanulni, és büszkeséggel tölt el, hogy szép munkát adnak ki a kezükből.

Viszont itt még mindig nem volt kerek a világ. Ekkor már a fix ápolói munkámat csökkenteni kellett, ugyanis átbillent a mérleg, épült az üzlet és a szempilla fanok gyártása is egyre jobban ment. Ekkor is és most is legalább napi egyszer kezembe veszem a csipeszt és minimum egy órát gyakorlok.

Elkezdtem a volumen szempillaépítés -t is oktatni. Szintén szép diákmunkák születtek.

2020 február végén volt egy Mega Volumen szempilla oktatás a Hajninál, amit nagyon vártam, ugyanis kíváncsi voltam mit hozok össze az egy éves volumen szempillaépítő gyakorlásból és a kettő napos továbbképzésből. Egy számomra meglepő szettel zártam a napot, hiszem eljött az az idő amikor azt tudtam mondani, hogy tetszik a munkám. 4 óra alatt építettem egy 5D-7D szettet, amire nem csak én voltam büszke, de mindazok is akik folyamatosan támogattak és mellettem álltak. A kedves férjem és Hajni akit nem csak jó üzlettársnak mondhatok, hanem egy jó barátnak is.

Nincs megállás és nem is lesz

És persze itt még mindig nincs megállás, ugyanis jönnek az új célok, kihívások, tanulások, az új termékek… Szóval kedves mindenki aki e csodálatos és szép szakma mellett dönt, igenis nem keveset kell azért tenni, hogy a szempillaépítés úgy menjen, hogy büszke legyél a munkádra és elégedett vendégek vegyenek körül. A szempillaépítő szakmai fejlődés egy éven belül tehát akár nagyon magas szintre is emelhető. A kitartó munka meghozz a sikert és hidd el, megéri!

Ha tetszett a poszt az alábbi linkekre kattintva könnyedén megoszthatod. Köszönöm. 🙂