Egyéb kategória

Van élet a szempillaépítésen túl

Van élet a szempillaépítésen túl a koronavírus ideje alatt is.

Igen van, ez a posztom első sorban azoknak szól akik képtelenek, vagy csak nagyon nehezen tudnak kiszakadni a szempillaépítés mindennapjaiból.

Ma sajnos a világ egy olyan időszakát éli amire nem volt felkészülve szinte senki. A koronavírus járvány minden országot érint, szinte az egész föld hatása alatt van. Az országok vezetői olyan intézkedéseket hoztak amik arra köteleznek bennünket, hogy az üzleteket zárva tartsuk és semmilyen munkát ne végezzünk egy bizonyos és jelen pillanatban határozatlan ideig.

Pillanatnyilag nem tudunk mást tenni, mint a lakásunkból bújjuk a különböző weboldalakat, és a közösségi médiákat. Én is ezt teszem, nézem a facebookot, posztokat, jönnek sorra létre a szakmai csoportok. Persze nincs ezzel baj, biztos egyéniség függő, kinek mennyire van szüksége támogatásra, lelkesítő posztokra, ötletekre stb., bár eddig még senki nem oldotta meg helyettem az életem, de vannak hasznos tippek, dolgok, itt-ott. Mégsem értem mi történik, ennyire rosszul lennék beállítva?

Igen, mindenki nehéz helyzetbe került most, MINDENKI… és nem, nekem sem könnyebb, bárki bármit is gondol. (Szlovákiában már 1 teljes hete TILOS dolgoznunk!)
Ennek ellenére sem akarom megmondani, ki mit csináljon, ki, hogy döntsön.

Magyarországon nagyon az elején vagyunk, talán még hetek, de akár hónapok is lehetnek, amíg minden visszaáll, ha visszaáll a régi kerékvágásba. Most nagyjából egy hete vagytok sokan otthon. Egy hete, nem pedig egy éve!

Biztosan nem szimpatikus, amit szempilla oktatóként írni fogok, viszont nem vagyok hajlandó beállni ebbe az őrületbe, hogy gyorsan, egy hét után mindenki INGYEN oktat, INGYEN webinart csinál, INGYEN versenyeket hirdet stb.

Mindenki okos, mindenki marketing szakértő lett, életvezetési tanácsadó és adják a szuper tippet, NE PÁNIKOLJ!!! Aki itt pánikol, azok pont ezek az emberek. Pánikolnak, félnek, hogy ha nem posztolnak kettő percenként valamit (főleg az ingyen szóval együtt), akkor két hónap alatt, senki nem fog rájuk emlékezni. Persze naívan arra is gondolhatunk, hogy ezek nem okosan meglépett marketing húzások, és mindenki mindenkinek csak jót akar, mert ugye nehéz helyzet van most, és a szakma tele van Teréz anyukkal, nem pedig szem előtt maradni akarnak, foggal – körömmel, mert a marketing könyvekben azt írják, így kell ezt csinálni.

Kicsit úgy érzem, sokaknak nincs életük a pillán kívül, pedig van élet a szempillaépítésen túl. Imádom a munkámat, de könyörgöm, tényleg nem tudjuk meglátni a jót ebben az egészben? Részemről mindenki aki teheti, tegye le a szempillaépítő csipeszt, a szempilla ragasztót és mindent! Élvezem, hogy a héten már kettő napot is együtt tudtam tölteni a párommal, igen ehhez az is kell, hogy jó kapcsolatban éljen valaki, ne csak kapcsolatban. Élvezem, hogy ki tudtam takarítani, mosni, ágyneműt cserélni, válaszolni levelekre, amikre eddig nem, online megrendelni amit máskor nem tudok, és még nem jutottam a dolgaim végére!

Tényleg csak tanácsok

Mindenkinek azt tanácsolom, engedje, hogy az ízületei pihenjenek, engedje, hogy legyen ideje a hátának, nyakának, vállainak, kezeinek ellazulni, engedje a szemeinek, hogy legyen idejük pislogni és nem órákon át mereven egy pontot nézni és engedje a tüdejének, hogy ne a szempilla ragasztó gőzét lélegezze be egész nap. Elhihetitek, fogunk még eleget ülni és pillázni, mikor újra a “nyitva” oldalra fordítjuk a kis tábláinkat! ❤️ és két hónap kihagyás után is pillás lesz mindenki, akárki akármit mond, ha mégsem, akkor eddig sem voltál az! Persze, csinálj néha pár tincset, de inkább jógázz, aludj reggel amíg csak lehet, hallgass olyan zenét, amit szeretsz, sétálj (ne csoportosan), nyisd ki az ablakot, erkélyajtót, mert még az időjárás is kegyes hozzánk! Kezdj el odafigyelni a napi folyadékbevitelre, mert ugye munka közben ez szinte soha nem jut eszünkbe, növeszd ki a szemöldököd, és szedd új formára, mert máskor ezt nem teheted meg, tanulj meg minden nap egy idegen kifejezést, csinálj bármit ami nem szempilla és nincs köze a szempilla építés bármely területéhez! Plusz, ne olvass el több posztot, ami azt ajánlja, hogy NEPÁÁÁNIKOLJ. Miért kell ezt naponta elmondani? Tényleg van ember, aki ettől eddig megtudott nyugodni?

Vállalva mindenki utálatát én ezt így látom, bárkinek bármiben továbbra is, ha megkér segítek, de fejezzük be ezt a nincs élet a pillán kívül dolgot, mert hiába jönnek az élettől ilyen figyelmeztetések, ha semmiből nem tanul az ember, sosem lesz vége.