Egyéb kategória

Hogyan legyél vállalkozó és érd el céljaidat rövid idő alatt

Hogyan legyél vállalkozó és érd el céljaidat rövid idő alatt

Czafit Roxána vagyok a LashStyle Academy egyik oktatója. 23 évesen lettem vállalkozó egyből a Kozmetikus vizsga letétele után. Ezt a történetet szeretném elmesélni, hogy hogyan is sikerült egyből vállalkozóvá válnom, és rövid időn belül elérni a kitűzött céljaimat. Neked is sikerülhet!

21 évesen döntöttem úgy, hogy kozmetikus leszek. Beiratkoztam a keszthelyi Asbóth Sándor Szakközép iskolába, melynek országos szintű híre volt a jó szakmai képzésekről, főleg a kozmetikus oktatásról. Minden évben ebből az iskolából kerülnek ki a legjobb tanulók az országos SZKTV-re (Szakma kiváló tanulója verseny), ahol dobogós helyezéseket hoznak el. Itt kezdődött minden.

Rengeteget köszönhetek a kiváló elméleti és gyakorlati tanáromnak egyaránt, különösen Szőke Diánának, aki hozta a maximumot az oktatásban, így sikerült kitűnő bizonyítvánnyal elvégeznem a 2 éves képzést. Amikor az iskolában megkérdezték tőlünk, hogy ki mit tervez, ha végez, az osztály nagy része alkalmazott munkakörben gondolkodott, illetve minden ismerősöm szerint egy szakma elvégzése után alkalmazottként kell elhelyezkedni, és majd több éves gyakorlat után kell vállalkozóvá válni. Hisz ez így van megírva a nagykönyvben is.

Valamiért ezzel nem értem be, nem értettem egyet a „kötelező” jövőképpel. A két éves képzés elején már elvégeztem a Szempilla építés fortélyait, képzésről képzésre jártam és rengeteget gyakoroltam ismerősökön, barátnőkön, családtagokon. Az első szettek után majdnem feladtam, de mindig megráztam magam, hiszen maximalista vagyok, és gyakoroltam tovább.

Jött a Karácsony, a húsvét, a szülinapom és bármilyen ünnep ahol ajándékozunk, én mindig pillát kértem ajándékba, vagy lámpát, vagy csipeszt vagy bármit ami a szempillaépítéssel kapcsolatos. 🙂 Szépen lassan felhalmoztam a szobám sarkába minden olyan eszközt, amire egy kezdő vállalkozónak szüksége van. Ez a kis gyűjtögetés körülbelül két évig tartott, majd júniusban a kezembe kaptam a bizonyítványt. Július másodikán pedig megnyitottam az első üzletemet.

A szobámból mindent bepakoltam az üzletbe, a kis félretett pénzemből felújítottam elkezdtem a felújításokat, és amint volt egy kis bevételem visszafordítottam újra és újra a vállalkozásomba. Rövid időn belül kialakult a vendégköröm, de ezzel sem értem be. Képeztem magam tovább, teszteltem a különböző márkák ragasztóit, követtem a “nagyokat” a szakmában, és alázattal figyeltem a sikeres szakembereket. Nem foglalkoztam a negatív emberekkel, akik azt mondtak, hogy úgysem sikerül.

Oktatóvá akartam válni, úgy éreztem megvan bennem az ami ahhoz szükséges, hogy maximálisan át tudjam adni szempillaépítéshez szükséges tudást. Versenyezni is szerettem volna. Könyveket olvastam a sikerről, és próbáltam az életem minden területén bevetni. Egy nap, amikor már a vállalkozásom a „csúcson” volt, az üzletem csillogott villogott, minden úgy volt ahogy meg álmodtam, és ahogy lennie kellett …… összeomlott minden.

Magánéleti probléma miatt úgy döntöttem költözök. Elviszem az üzletet egy másik városba, ahol a lelkem nem szakad meg. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen minden, amit felépítettem az elmúlt egy évben, most romokban hever. Viszont nem volt idő szomorkodni, hoztam a szokásos maximalizmust, és továbbléptem.

Elköltöztettem az üzletet, és bíztam benne, hogy majd újra kialakul a vendégköröm, illetve a már meglévő vendégeim egy része velem tart. És így is lett! Amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni! Nem volt egyszerű, de megcsináltam újra. Pár hónap alatt rendbe raktam az életem, és a vállalkozásom. Ekkor keresett meg Hajni a Lash Style Academy alapítója, aki szerette volna, ha csatlakozom ehhez a csodálatos csapathoz.

Nem sokat hezitáltam, tudtam, hogy ez hatalmas lehetőség, hogy profikkal dolgozhassak. Az egyik oktató a csapatból pedig egyike volt a “nagyoknak” akinek mindig ámulattal követtem munkásságát, aki nem más, mint Moziesik Viktória. Ezután nem is volt kérdés, csatlakoztam a csapathoz, és eszméletlenül hálás vagyok Hajninak, amiért folyamatos támogatást és fejlődési lehetőséget nyújtott számomra és nyújt is mind a mai napig. Ugyan még nem versenyeztem, de az idei évben szeretnék profi kategóriában indulni, amihez még rengeteget kell gyakorolnom, de minden erőmmel és energiámmal ezen vagyok.

Rengeteg sikert tudhatok magam mögött, még ha voltak is nehéz időszakok az elmúlt években, mindig előre néztem és csináltam a dolgom, úgy ahogy azt szerintem csinálni kellett, hogy minél jobb és jobb lehessek a szempillaépítés világában. Hatalmas élményként fogadtam, amikor eljött hozzám Dér Heni is, hiszen ez is egy mérföldkő volt a szakmámban, melyet majd remélem több hasonló elismerés követ az életben.

Jelenleg 2020.03.23. van, és most egy eddig ismeretlen nehézséggel kell szembe néznünk hiszen világjárvány van, ami miatt nem dolgozhatunk. Viszont nem szomorkodok, és javaslom más se tegyen, mert tudom, hogy egy nap majd újra minden a régi lesz, és akkor újra dolgozhatunk, újra megcsinálom és Te is, Ti is megcsináljátok. Együtt a csapattal. 🙂