Interjúk

Interjú Ragács Petrával

Interjú Ragácsi Petrával

Lash Style Academy Szempillás történetek

Első interjúnkat Ragács Petrával készítettük. Petra rövid idő alatt sikeres szakemberré vált. Pécsen egy szép szépségszalon tulajdonosa.

Az interjút készítette: Hajnalka Simon-Lendvai

Interjú Ragácsi Petrával

 

Interjú Ragács Petrával

Honnan jött számodra az elhatározás, hogy belevágsz a szempilla építés szakmai folyamataiba? És hogyan indultál neki?

Kis korom óta tudtam, hogy ha felnövök a szépségiparban szeretnék dolgozni. Pár évvel ezelőtt azon kaptam magam, hogy a közösségi oldalakon szinte csak pillás képeket, videókat nézegetek. Rájöttem, hogy ez a terület engem nagyon is érdekel. Elmentem egy Classic tanfolyamra, és beleszerettem a szakmába. Egyre többet, és többet akartam tudni. Elvégeztem egy Szépségtanácsadó tanfolyamot. Felmondtam az akkori munkahelyemen, elkezdtem másik munkát keresni, akkor jöttem rá, hogy én nem akarok irodában ülni, nekem ez nem tetszik, nem szeretem. Akkor jöttem rá, hogy mehetek akármilyen állásinterjúra, egyik sem fog tetszeni, mert én csak pillázni szerettem volna. Az indulásom előtt a párom, és édesapám véleményét kértem ki, támogattak. Én pedig azt mondtam: „ Most vagy soha! Ha nem lépek, ezt egész életemben bánni fogom!” Én megléptem, és büszke vagyok magamra, és a családom is rám.

Mi volt számodra a legnehezebb?

A legnehezebb talán az volt, hogy bízzak magamban. Eléggé maximalista a természetem, és mindent azonnal tökéletesen akartam csinálni. De szerintem ezzel sok szempilla stylist küzd. De visszagondolva egyik nehézség sem tűnik már olyan nehéznek, mert azt csinálhatom, amit szeretek. Ez az életem.

Rengeteg képzésen vettél már részt, mi volt számodra a legnagyobb pozitívum és amiben a legnagyobbat csalódtál?

A legnagyobb pozitívum, hogy az oktatóm a tanfolyamok után sem engedte el a kezem. Bármilyen kérdéssel, segítség kéréssel fordulhattam hozzá, neki nagyon sokat köszönhetek. Csalódás pedig, amikor egy tanfolyamon nem adnak át minden tudást.

Mikor és miért kezdtél el érdeklődni a versenyek iránt?

2020-ban kezdtem el érdeklődni a versenyek iránt, kíváncsi voltam a visszajelzésekre, hogy milyen eredményeket érhetek el.

Mit jelentett számodra a versenyzés?

Plusz tapasztalatot adott. Motivációként pedig azt mondanám, hogy senkinek nincs vesztenivalója! Ha nem próbálod meg, sosem tudod… 😉

A szabadidő mennyire fontos és hogyan tudod összehangolni a munkáidal?

Mivel még fiatal vagyok, úgy gondolom, hogy most kell hajtanom magam, kihozni magamból a maximumot. A vasárnapom általában szabad, ezt a napot igyekszem a párommal, és a családommal tölteni.

Anyagvásárlás során mi befolyásol?

Anyagvásárlás során leginkább a minőség motivál. Ha valami nem a legjobb minőségű nem fogom használni, csak azért, mert olcsóbb. Én kezdetektől meg vagyok elégedve a Lash Style termékeivel. A munkámat nem tudnám a termékeik nélkül elképzelni. Sok márkát kipróbáltam már, de egyik sem felelt meg, úgy mint a Lash Style. (Ezért a visszajelzésért pedig köszönet 🙂 Akik ismernek minket tudják, mennyire fontos számunkra a visszajelzés és az ügyfeleink elégedettsége! – LSA csapata.)

Szalon vs. home studio?

A szalont jobban preferálom. Legyen külön az otthonom, és a munkám.

Mennyi idő alatt sikerült felépítened ügyfélkörödet?

Az ügyfélkörömet körülbelül 6-7 hónap alatt sikerült felépítenem. Sokszor szoktam gondolkodni, ha nem lenne Covid vajon előbb sikerült volna? Viszont szerintem ezzel sincs probléma, a kialakult helyzetből ezt sikerült kihoznom.

Mennyire vagy tisztában a tényleges anyag és vállalkozói költségekkel? Mi alapján határoztad meg az áraidat?

Tisztában vagyok a költségeimmel, szerintem gyorsan belerázódtam. Az áraimat a kiadásaim alapján határoztam meg. Mint pl.: KATA, bérleti díj, anyag költség, iparűzési adó, mennyit szeretnék visszaforgatni (egy új párna, szék, tanfolyamok stb.) stb.. Kigondoltam a fejemben egy összeget, hogy mennyit is szeretnék keresni havonta, hogy mennyi marad nekem tisztán, miután a költségeimet kifizettem, így kalkuláltam az áraimat.

 

Kedves Petra, köszönjük szépen hogy részt vettél ezen az interjún, nagyon rövid idő alatt sikeres és ügyes szakemberré váltál, ez a fajta hozzáállással most már érthető is. Bízunk benne, hogy a jövőben is halmozni fogod a sikereket!

Amennyiben interjúink felkeltették érdeklődésedet, és szívesen megosztanál velünk egy önálló beszámolót csak annyi dolgod van, hogy írsz nekünk erről egy üzenetet. 🙂

A Lash Style Academy Magyarország oldalán is azon dolgozunk, hogy még színesebbé tegyük a Szempilla Építés szakmai életét, mindenkihez a lehető legtöbb információt juttassuk el. Köszönjük nektek, hogy partnerek vagytok ebben és egy szempillás interjú keretein belül megosztjátok velünk szakmai utatokat, tapasztalataitokat. 🙂

[ultimate_heading main_heading=”FOTÓGALÉRIA” margin_design_tab_text=”” sub_heading_margin=”margin-bottom:25px;”]Petra munkái[/ultimate_heading]
[dt_gallery_masonry bwb_columns=”desktop:4|h_tablet:4|v_tablet:3|phone:2″ loading_effect=”fade_in” image_border_radius=”0px” image_decoration=”shadow” shadow_v_length=”1px” shadow_blur_radius=”6px” shadow_spread=”2px” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.25)” project_icon_border_width=”0px” include=”14295,14297,14303,14302,14301,14300,14299″]