Oktatások, Beszámolók

Műszempilla tanfolyam

Műszempilla tanfolyam Magyarországon.

Műszempilla tanfolyam összefoglaló Hajnalka Simon-Lendvaitól

Műszempilla tanfolyam

A műszempilla tanfolyam posztom első sorban azoknak kíván iránymutatásként szolgálni akik még nem kezdtek bele ezen remek szakmába, de fontolgatják a szempilla építés fortéjainak kitanulását. A mindennapi életben és a vendégeim között is számtalanszor találkozom olyan kérdésekkel amik a szakmára irányulnak, úgy mint: “hogy lehet ezt megtanulni?” “mik a lépések?” “lehetne saját szalonom, ha megtanulom a szempilla építést?” “úgy csodálom azokat akik pillát tudnak építeni, szerinted én is meg tudnám tanulni?” és még rengeteg hasonló. A kérdésekre a válasz Te magad vagy!

A műszempilla tanfolyam összefoglaló néven a szempilla építés elméleti és technikai tudásának elsajátítása, ami több egymásra épülő lépcsőzetes elrendezésű képzésből áll. A műszempilla tanfolyam összefogja a szempilla építés szintjeit, állomásait, így ez nem egyetlen oktatás vagy képzés, hanem sok részállomásból tevődik össze, melyek mind egy-egy önálló oktatási anyagot jelentenek. Ahhoz, hogy a szakma mesterévé válj mindet vagy többet el kell végezned. Nem szabad azonnal akarni a sikert, alázattal és türelemmel tökéletesen elsajátítható a szakma.

Hogy működik mindez?

A kezdő szakember első lépésben megtanulja az alapokat, amire a későbbiekben építkezni tud. Az alapok elsajátítása roppant fontos, hiszen megfelelő és stabil alap szakmai tudás hiányában, tovább fejlődni sem lehet igazán. Javaslom, hogy csak akkor lépjen tovább egy szakember, ha már az aktuális szintjén minden elméleti és gyakorlati tudást maximálisan elsajátított és úgy érzi kezében van a szakma ezen szintje. Tudom tudom, nagyon sok cég hirdeti azt, hogy pár nap alatt gyere és tanulj meg mindent azonnal. Na ez lehetetlen a legügyesebb szakembereknek is. Akik már valaha fogtak csipeszt a kezükben, azok tudják miről beszélek.

Az első lépések

Most viszont lépjünk vissza pár lépést, nézzük messzebbről és kicsit más szemmel a szakmát, nézzük azon újonnan csatlakozó fiatal szempilla építők szemszögéből akiknek még halvány fogalmuk sincs arról, hogy ez az egész szakmai oldalról hogy épül fel.

A szempilla építés nagyon egyszerűre lefordítva azt jelenti, amikor speciális alapanyagokkal és eszközökkel vendégünk vagy modellünk saját szempilláira műszempillákat ragasztunk. Bármennyire furcsa, sokszor találkoztam már olyannal, hogy ez valakinek nem volt teljesen egyértelmű, ami nem baj, azért vagyunk, hogy mindent a helyére rakjunk.

Ezeknek a munkafolyamatoknak természetesen rengeteg részegysége van. Nem szabad azt gondolni, hogy ez csupán annyi, hogy a műszempillát a ragasztóba mártjuk, majd a saját pillára nyomjuk pár másodpercig és kész is. Számtalan olyan munkafolyamat előzi meg az építést ami nagyon fontos a végeredmény szempontjából. Fontos ügyelnünk a higiéniára, a tisztításra, megfelelő teknika választására, stylingra, a megfelelő eszköz és anyagválasztásra és még sorolhatnám.

Műszempilla tanfolyam Magyarországon.

Egy műszempilla tanfolyam elvégzése után mit érhetek el?

Ez egy nagyon fontos kérdés, amit sokan talán fel sem tesznek maguknak. Egyszerűen belépnek a szempilla építés világába. Sokaknak nincsenek nagyratörő terveik, megelégszenek akár egy klasszikus szett elsajátításával. Pedig számtalan lépcső létezik még, aminek a tetejére Te magad is eljuthatsz és olyan sikereket tapasztalhatsz meg amikről álmodni sem mertél korábban.

Tedd fel tehát magadnak az alábbi kérdéseket:

  • Akarom ezt vagy sem? – Ha itt igen a válasz az igazi kérdés el is dőlt.
  • Mit várok a szakmától?
  • Hova akarok eljutni?
  • Mit érhetek el? Szimplán a jó megélhetési lehetőség vagy akár nemzetközi szinten elismerések és sikerek elérése a cél?
  • Milyen lehetőségeim vannak a jövőre nézve?

Ha eldöntötted azt, hogy akarod csinálni akkor a legnagyobb lépcsőfok már mögötted van. Tisztáznod kell magadban mit vársz el a szakmától, hova szeretnél eljutni. Van aki megelégszik egy alap szempilla építő képzéssel és maximálisan megtalálja számításait a klasszikus szálas építési technikák világában és nem kíván továbblépni. Ezt teljesen megértem és elfogadom. Van akinek az ügyfélköre egyszerűen behatárolja azt a szintet ahol ő tevékenykedik és ez bőven elegendő. Persze van olyan is akinek a minden kell és talán kijelenthetem, hogy a legtöbben egy idő után ilyenekké válunk. Igen valóban a szakma mesterévé válhatsz ahol már oktathatod a szempilla építést, tarthatsz előadásokat, elhívhatnak versenyekre zsűrinek. A szakmai tudásod versenyeken mérheted meg igazán, ahol a kitartó munka meg fogja hozni az eredményét és akár rengeteg díjat / serleget nyerhetsz el.

Rövid prológus

A műszempilla építés egy remek szakma. Számomra a legkülönlegesebb és ez már így is marad. 🙂 Kiemelkedik a szépségipar többi szakmai ágazata közül. Hatalmas múlttal még nem rendelkezik ezért mondhatjuk, hogy az elmúlt évtized szinte folyamatos innovációs állomások voltak. Mindig jött valami új technika, valami új alapanyag, valami új eszköz. Ez a lendület 2021 -re kicsit alábbhagyott, a fejlődési folyamatok lelassultak. Ma már nem fejlődik a szakma olyan erőteljesen mint talán tette azt az utolsó 5-10 évben.

A szempilla építés a kezdeti időkben állati szőrökkel és más szintetikus anyagokkal is készültek, melyek köszönőviszonyban sincsenek a ma alkalmazott anyagokkal. Az állati szőrök nagyon sok esetben váltottak ki pl.: allergiás reakciókat. Arról már nem is beszélek, hogy ha víz érte őket furcsa szaguk volt. A kezdeti időkben a mai higiéniai elvárásokat meg sem közelítették az alapanyagok. Szerencsére számodra, ha most csatlakozol a szakmához ezek az alapanyagok már minden szempontból megfelelnek korunk elvárásainak.

Alapanyagok és azok helyes kiválasztása

Itt ajánlom figyelmedbe saját termékeinket, melyek bevizsgált és tesztelt alapanyagok és eszközök. Mindent elérsz shopunkban erre a linkre kattintva. SZEMPILLA SHOP

A szempilla építés nagy odafigyeléssel és gondosan kiválasztott eszközökkel és alapanyagokkal kezdődik. Velük kapcsolatban legelőször azt érdemes tisztázni, hogy a legfontosabb szempont minden esetben az ügyfél biztonsága. Ügyfelünk egészsége semmilyen formában és soha nem sérülhet! Ebből fakadóan csak olyan anyagokat és eszközöket használjunk amik bevizsgáltak!

A piacon számtalan márka és alapanyag elérhető, ezek között vannak kiemelkedően jók és vannak kevésbé professzionálisak. Sajnos erre a szakmára is igaz az a mondás, hogy csodák nincsenek, egy ebay-ről megrendelt olcsó alapanyag nem fog megfelelni egy professzionális elvárásnak. Az alapanyagok esetében nagyon fontos, hogy bevizsgált termékek legyenek ellenkező esetben roppant nagy problémákat okozhatnak. Hiszen a termékek összetétele ténylegesen nem mindig egyezik a feltüntetett anyagokkal. Nem beszélve arról, hogy vendégeink egészségét is károsíthatják, ezt viszont el kell kerüljük.

A rosszul megválasztott, olcsó és semmilyen bevizsgálással nem rendelkező ragasztó pl. saját egészségünkre is káros hatással lehet, hiszen az építési folyamatok közben folyamatosan a ragasztó gőze felett végezzük a munkát, amit aztán orron és szájon keresztül belélegzünk. Ez okozhat kezdetekben kisebb majd később akár komolyabb légzőszervi megbetegedéseket is. Nem beszélve arról, hogy ez a ragasztó ügyfelünk szemének közvetlen közelében fejti ki hatását.

A Lash Style Academy termékei minden szempontból megfelelnek az elvárásoknak, azok bevizsgáltak és teszteltek. Szempilla építő eszközeink és anyagaink tesztelését jómagam végzem el, folyamatosan ellenőrzöm a gyártási minőséget. Az eszközök közül nagyon nagy hangsúlyt fektetek a csipeszekre, soha nem küldünk ki olyan csipeszt amit előtte ne teszteltem volna le. 🙂

Műszempilla tanfolyam Magyarországon.

Milyen műszempilla tanfolyam az amire jelentkezni tudsz

Klasszikus műszempilla tanfolyam 1D

Minden itt kezdődik. Az 1D technika. Azok az újonnan szakmába álló szakemberek ezen a ponton lépnek be a szempilla építés világába. Az alapképzés egyben a klasszikus műszempillák elkészítését is magába foglalja. Itt ismerkedik meg mindenki a használt eszközökkel, csipeszekkel, ragasztókkal, előkészítő folyadékokkal valamint az építés minden alapvető lépésével. Ez alatt a folyamat alatt dől el az is, hogy valaki magáénak érzi-e ezt a szakmát avagy sem. A látszólag pofon egyszerű építési lépések hirtelen nagyon nehéz és érthetetlen folyammá folynak össze, aminek minden mozdulata és elsajátítása roppant fontos a tökéletes továbbhaladás érdekében.

Oktatásainkon amennyiben ez szükséges természetesen fogjuk tanulóink kezét, hogy minél könnyebben és gyorsabban el tudja sajátítani a technikákat. Gyakorlás közben szinte minden esetben azt tapasztaljuk, hogy amikor megmutatjuk először a szempillák felemelését, a csipesz használatát, a reakció az, hogy “nem is olyan nehéz ez”. 🙂 Feltétlenül hozzá teszem azt is, hogy a tanulók pár szett elkészítése után valóban sokkal sokkal könnyebben veszik az akadályokat gyakorlás közben. Éles helyzetben miután a csipesz a kézbe kerül az ügyfél vagy modell az ágyon fekszik és fel kell applikálni az első igazi műszempillát vendégünk szemére, az sokszor akár 5-10 percet is igénybe vesz a kezdő szakembereknél. Ez teljesen normális, ettől nem szabad megijedni. Minden szállal és minden szettel egyre gyorsabb és ügyesebb lesz mindenki, azaz egyre közelebb kerül ahhoz a szinthez amikor már csuklóból megy minden. Ami a legfontosabb, hogy az összes technikai szabályt betartva készítsük el a szetteket, szokjuk meg a legmagasabb elvárásokat és mindenek felett ügyeljünk vendégünk egészségére. Mi ehhez szoktatjuk a tanulóinkat. Ami összetapadt, vagy letapadt a szemalátétre vagy távol applikáltuk vagy vagy vagy ….az minden lekerül. Nem dolgozunk nem tökéletesen felhelyezett szálakkal. Egészségügyi, tartóssági és esztétikai okokból sem. 

Gondolhatjuk azt is, hogy sokan azonnal továbblépnek ahogy az alapokat megtanulták. Ez nem teljesen igaz, számtalan évek óta tevékenykedő szempilla sylist-ot ismerünk akik nem léptek tovább a klasszikus szempilla építéstől. Nem akartak elsajátítani magasabb szakmai felkészülésre épülő technikákat.

Light Volumen képzés 3-6D

A szempilla építés következő szintje, ahol már teljesen más technikákkal dolgozunk mint az alap 1D képzésen. A Light Volumen képzés alapkövetelménye a Klasszikus 1D tanfolyam. Elengedhetetlen technikai lépésekre tudunk csak megfelelően építkezni, és azokat továbbfejleszteni. Itt tanuljuk meg először az első dúsítási technikákat, ami a Light Volumen képzés fő iránya is egyben. Ezzel az újonnan megismert technikával vendégeink számára új szolgáltatásokat tudunk adni. Ezzel a technikával már esztétikailag sokat tudunk változtatni az arc és a szem formáján, az előnyös tulajdonságokat felerősíthetjük, míg a kevésbé előnyös tulajdonságokat kicsit elfedhetjük, korrigálhatjuk. Ezen a szinten már nincs időnk az alapszabályokra vissza térni, azoknak automatikusan menniük kell, a tökéletes tincsek elkészítése nagyon nagy koncentrációt és odafigyelést igényel. Igen, tincsek. A Light Volumen szett építése közben már nem szálanként applikáljuk fel a műszempillákat, hanem különböző technikákkal tincset készítünk, attól függően, hogy hány darab műszempillát szeretnénk felragasztani a saját szempillára. Minden szabálynak megfelelően elkészítjük majd felapplikáljuk. A volumen szettek szerelmese vagyok, imádom a kis tincsecskék szép szabályos kinézetét, egységességét és a hatást amit nekik köszönhetően tudunk a szemeknek kölcsönözni. Ezen a szinten már a matematikai tudásunkra is szükség lesz. 🙂 

Russian Volumen képzés

Az első olyan szint ahol már elengedhetetlen a stabil alapokra épített tudás. A szempilla építés ezen szintjén már nem szabad hibázni, ismerni kell a korábbi lépcsőfokokat és szinte mesteri szinten kell tudni azok gyakorlati és elméleti szintjeit. Teljes mértékben tisztában kell lennünk az egymásra épülő építési folyamatokkal és azok összefüggéseivel. Ha úgy érzed elsajátítottad a tincsezési technikákat és könnyedén tudod alkalmazni azokat, akkor gyerünk. A következő lépcsőfok a Russian Volumen. Ezen a szinten kitárul a világ, extrém és különleges ívek kerülnek eléd, azok a helyes alkalmazása, kombinálása, színes szempillákkal való munka és a színes pillák színelméleti ismeretei. Speciális stylingok készítése, eltérő szemformák korrigálása és még sok más. Tehát ezen a szinten a meglévő problémák korrigálása mellett elsajátítható a szempilla építés esszenciája. Légy egyedi, stílusos és elismert szakember. 

Russian Mega Volumen képzés

A szempilla építés csúcsa. A “királynő kategória” – versenyeken a Russian Mega Volumen kategóriát csak így szokták emlegetni. Ez nem véletlenül van így. Az összes létező műszempilla tanfolyam alatt megszerzett tudásra szükség van. Itt központosul és mutatkozik meg az, hogy a megszerzett tudásod ami gyakorlati is és elméleti is mennyire erős a különböző szinteken. Sokan megkérdezték már tőlem azt, hogy: “Nem lehet csak ezt megtanulni?” – Nem. 🙂 – Itt már annyira professzionálisan kell az építési folyamatokat összehangolnod, figyelned kell az időre, a ragasztó mennyiségére, az ívekre, a kezed dőlésére, a szempillák szerkezetének kialakítására, hogy szinte lehetetlen lenne valakinek csak ezt megtanulnia. Tovább megyek a szakmában megszerzett gyakorlatot ami idáig eljuttat valaki sokan évek alatt tudják csak elsajátítani hosszú hosszú gyakorlásokkal. Viszont aki eléri a szempilla építés ezen szintjét és abban meg tudja építeni professzionálisan a szettet, az az építésben mindent elért, és jöhet a többi. 🙂 A műszempilla tanfolyam nagyjából itt ér véget, vagy itt kezdődik csak igazán. 🙂

Egy valóban jó szakember ugyanis folyamatosan képzi magát. Nem szabad megállni és megragadni egy szinten. Bár ha ezek az oktatások neked már megvoltak érdemes inkább konferenciákon elgondolkozni, ahol több látásmóddal, a világ több pontjából érkező szakemberrel van lehetőség megismerkedni és fejlődni, értékelni és tapasztalatokat megosztani. Ezen a szinten 8D -től készítjük a szetteket, itt már fontos a számokkal tisztában lenni, melyik műszempilla milyen súllyal nehezíti a szempillát, természetesen a ragasztó súlyát is belekalkulálva. A hosszan és egészségesen viselhető Mega Volumen szettek elkészítése nem is olyan egyszerű, más szabályokkal, technikával és precizitással kell elkészítenünk. Helyes és jó minőségű alapanyag választás nélkül ez nem is lehetséges. 

VIP mentoring műszempilla tanfolyam

A VIP mentoring azoknak szól akik már sok sok éves tapasztalattal a hátuk mögött végzik munkáikat, de úgy érzik, hogy itt-ott vannak hiányosságok.

Képzéseink egymásra épülve a leghatékonyabbak. Arra sajnos nincs lehetőség és mindenkit óva intünk tőle, hogy egyből egy magasabb szinten kezdjen. Azt sem javasoljuk, hogy az alap szintű tudás elsajátítását követően azonnal egy feljebbi szinttel próbálkozzon meg valaki. Ennek nem csak sikertelenség lehet az oka, de akár szélsőséges esetben vendégünk egészségét is kockára tehetjük.

Oktatóinkat az alábbi linkre kattintva éred el: OKTATÓINK

Hogy zajlik egy Műszempilla tanfolyam

A Lash Style Academy képzések 1 illetve több naposak, ahol a hallgató megtanul szinte mindent amire szüksége van, a választott szakmai képzésnek megfelelően. Nem, egy napon nem végezhető el az alap képzés és a Light Volumen képzés! Egy oktatási időpont = egy képzés. Ellenkező esetben képtelen lennél elsajátítani az elméletet és a gyakorlatot, aminek következménye, hogy nem lenne meg a tökéletes alaptudásod amire a következő szintet építeni kell. Nagyon fontos a hierarchia. A mi célunk, hogy tanulóink minél hamarabb sikeres és ügyes szakemberekké válhassanak. Ehhez mindent biztosítunk az oktatások után is, a kérdés csak az, hogy Te készen állsz-e rá? 🙂

Fontos továbbá, hogy kompromisszummentes oktatásokat tartunk, így az átlagos nem elegendő. A megtanított elméleti tudás és a tökéletes technika elengedhetetlen. Addig gyakorlunk egy-egy technikai mozdulatot amíg az tökéletesen nem megy, amíg az eredmények nem láthatóak. Jómagam az oktatásaimon résztvevő hallgatóktól utólag is be-be kérek munkákat, hogy ellenőrizzem munkájuk minőségét és gyakorlati szintjüket. Minden elméleti tudás kitér nem csak az építésre, de a szakmához kapcsolódó területekre is úgy mint: higiénia, eszközök kiválasztása, üzletvitel, marketing, szalon felépítése, ügyfelek toborzása és megtartása stb. Persze mindez attól függ melyik oktatásra jelentkezel.

Végezetül

A műszempilla tanfolyam valóban számtalan lehetőséget rejt számodra. Ha elhivatott vagy és úgy érzed szívesen csinálnád, akkor itt a helyed. Én nem tudnám azt mondani, hogy ne kezdj bele, mert ha tízszer kellene újra választanom szakmát akkor tizedikre is ezt választanám. Abszolút megszállottja vagyok a szempilla építés minden aspektusának. 🙂

Ha úgy érzed belevágsz válassz egy oktatót aki számodra minden szempontból megfelelő, és foglalj nála egy időpontot. Oktatásaink oktatási füzetből történnek, melyet a képzés végén megtarthatsz, így ha később valamit vissza szeretnél ellenőrizni könnyen megteheted. Oktatóink kedvesek és az oktatások után is folyamatosan rendelkezésedre állnak, hogy a szalonmunkáid közben felmerülő kérdéseket tisztázni tudjátok. Szakmai segítséget adnak számodra amíg arra igényt tartasz, keresd őket nyugodtan. 🙂

Amennyiben bármi kérdésed merülne fel keress engem is bátran. 🙂

Maradok továbbra is nagy tisztelettel:

Hajnalka Simon-Lendvai

[ultimate_heading main_heading=”Fotógaléria”]Pár fotó az oktatásokról[/ultimate_heading]
[dt_gallery_masonry bwb_columns=”desktop:4|h_tablet:4|v_tablet:3|phone:2″ gap_between_posts=”2px” image_border_radius=”0px” project_icon_border_width=”0px” include=”14449,14450,14451,14452,14453,14454,14455,14456,14457,14458,14459,14460,14461,14462,14463,14464,14465,14466,14467,14468,14469,14470,14471,14472,14473,14474,14475,14476,14477″]