Interjúk

Interjú Horváth Ivettel

Horváth Ivett

Lash Style Academy Szempillás történetek

Ivett egy nagyon ügyes és céltudatós szakember.

Az interjút készítette: Hajnalka Simon-Lendvai

Horváth IvettInterjú: Horváth Ivettel

Köszönöm szépen a lehetőséget, megtisztelő számomra a felkérés!
Horváth Ivett vagyok az Angel’s Beauty Studio tulajdonosa

Mikor kezdted a szakmát? ÉS mi indított el ezen a vonalon?

Jól emlékszem 2016 nyara volt, életem első szempilla szettjét készíttettem el egy szuper szolnoki pillás barátnőmmel. Miközben készült a szettem érdeklődve kérdeztem tőle erről a szakmáról, és ahogy ő beszélt , az a hihetetlen elhivatottság és öröm fogott meg benne. Már pár nappal később érdeklődtem tőle, hogy mi az út a pillás oklevél megszerzésére, majd 2 hét múlva részt vettem egy oktatáson, ahol elméleti és gyakorlati tudás alapokat is megszereztem. Épp olyan élethelyzetben voltam amikor szükségem volt valami nyugtató, kreatív és alkotó jellegű kiteljesedésre, azt hiszem a legjobbkor érkezett a lehetőség. Hálás vagyok, hogy olyan szakembert ismertem meg aki elindította ezt szikrát .

Mi volt számodra a legnehezebb?

Talán a kezdeti gyakorlási lehetőség, a türelmes modellek kiválasztása, és átlendülni azon a belső félelmemen, hogy menni fog e ez nekem. Az első önálló, oktató nélküli építés, megfelelni magamnak, a modellemnek és rájönni, hogy minél nyugodtabban és felszabadultabban dolgozom, annál gyorsabb és pontosabb leszek.

Mit gondolsz, mitől lesz egy oktatást, adott esetben oktató igazán jó?

Számomra egy oktatás akkor nyújt pozitív élményt, ha egyéni, ha a tanuló szintjéhez igazodik, amikor személyre szabottan folyik és mindig az legfrissebb legmagasabb szintű ismereteket adja.
Ha együtt halad a gyors, néha ugrásszerűen fejlődő szakmai aktualitásokkal.
Oktató kérdésében pedig nekem a legfontosabb, hogy közvetlen legyen a diákokkal. Ne feszélyezze őket és a kapcsolattartást tartsa szem előtt. Ezzel is biztonságot adva, valamint szimpátiát keltve .

Hogyan építetted fel a vendégkörödet?

Nem volt egyszerű ideáig eljutni, a legelején rengeteg falba ütköztem. Bár egy másik szakmám marketing-menedzsment, de még így is nehéz volt a megfelelő hirdetés/reklámok és maga a vendégek szűrése. Szájról szájra terjedt a lányok közt, hogy pillás vagyok és először otthoni kis helyen dolgoztam. Ez úgy 5-6 hónap volt. Aztán nagyot ugrottam és kibéreltem egy pici üzletet.

Mit teszel még ma is, azért hogy a vendégeid elégedettek és hűségesek maradnak?

Nos, talán a legfőbb jó tulajdonságaim közé tartozik, hogy a vendégeim nagyon szeretik a személyiségemet. Legtöbb kliensem hozzám hasonló gondolkodású, így az összhang a legjobb összetartó erő. Nálam a vendég érzi, hogy bízhat a tudásomban, a diszkréciómban, a szakmához való odaadásomban. Pontosan tudják, hogy ez nem egy futószalagon kreált Studio, hanem szívem-lelkem benne van. Minőséget és szakmai hozzáértést biztosítok .Értük tanulok a mai napig.

Számodra a szabad idő mennyire fontos és hogyan tudod összehangolni?

Nagyon fontos a feltöltődés, a szabadidő. Időnként muszáj kipihenni magam, energiát gyűjteni. A családom és a magánéletem rovására soha nem mehet az üzleti élet.
Meg kellett tanulnom előre tervezni, mint a vendégeim és a saját érdekemben. Nagyon szuper vendégköröm van. Előre foglalt időpontokkal dolgozom, így ha időben jelzem, hogy szükségem lesz szabadságra vagy távollétre akár nyaralásra, nagyon gördülékenyen tudom beiktatni.

Anyagvásárlás során mi befolyásol?

Mindenekelőtt a minőség kell legyen a legfontosabb szempont. Minden anyagom tesztelések után vásárolom nagyobb tételben, illetve rendszeresen. Ha rátalálok arra az alapanyagra ami számomra eléri azt a bizonyos maximális elégedettségi szintet, akkor nem spórolok az áron.
Más elismert kolleginák véleményét is meghallgatom mielőtt vásárolok. A vendégeim elégedettsége az első.

Szolgáltatási köröd mennyire változó és mennyire mersz újítani?

Kezdetben én is a pillaépítésre koncentráltam, hogy minél több vendégem legyen. Aztán a vendégkör létszámával az igények is nőttek. Szemöldök styling és pilla lifting is került a szolgáltatásaim közé, illetve a pillaépítésben is többre vágytam, különleges színes szettek, extra stylingok. Nem is volt kérdés, hogy ezeket is megtanuljam és fejlesszem.

Mivel fogod tölteni az elkövetkezendő 2 hetedet?

Először aggódtam, hogy pillafanatikusként mivel tudom produktívan tölteni ezt a kényszerpihenőt, de éppen március 1-én költöztettem a Stúdióm egy sokkal nagyobb, minőségibb szalonba, amiben folyamatosan terveztem a dekort, kisebb átalakításokat, így már az élet elrendezte, ebben a 2 hétben fogom teljessé tenni az új designt. Persze webinárokon is részt veszek.

Mit üzensz a most induló kezdő szakembereknek?

Ha igazán szívvel és szakmai alázattal tekintenek a szempillaépítésre, és nem sajnálják az idejük, az anyagiakat beletenni, akkor semmi nem lesz akkora akadály amit ne tudnának legyőzni. Képesnek kell lenni elfogadni, hogy ez egy olyan hivatás amit a gyakorlat, a minőségi oktatások és a kitartás visz előre. Legyenek egyediek, elhivatottak és ez megtérül.

Köszönjük Ivett, hogy megosztottad velünk a tapasztalatiadat, nagyon hasznos, motiváló és igaz amit írtál. Nagyon sok sikert és örömet kívánunk neked az új szalonodban! 🙂

Amennyiben interjúink felkeltették érdeklődésedet, és szívesen megosztanál velünk egy önálló beszámolót csak annyi dolgod van, hogy írsz nekünk erről egy üzenetet. 🙂

A Lash Style Academy Magyarország oldalán is azon dolgozunk, hogy még színesebbé tegyük a Szempilla Építés szakmai életét, mindenkihez a lehető legtöbb információt juttassuk el. Köszönjük nektek, hogy partnerek vagytok ebben és egy szempillás interjú keretein belül megosztjátok velünk szakmai utatokat, tapasztalataitokat. 🙂

[ultimate_heading main_heading=”FOTÓGALÉRIA” sub_heading_margin=”margin-bottom:25px;” margin_design_tab_text=””]Ivett munkái[/ultimate_heading]
[dt_gallery_masonry bwb_columns=”desktop:4|h_tablet:4|v_tablet:3|phone:2″ loading_effect=”fade_in” image_border_radius=”0px” image_decoration=”shadow” shadow_v_length=”1px” shadow_blur_radius=”6px” shadow_spread=”2px” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.25)” project_icon_border_width=”0px” include=”14565,14566,14567,14568,14569,14570″]