Egyéb kategória

A műszempilla ragasztó helyes használata

A szempilla ragasztó helyes használata
A szempilla ragasztó helyes használata

Nagyon fontos és a műszempilla építés folyamata alatt, a műszempilla ragasztó helyes használata. Bizonyára sok műszempilla stylist esett már abba a hibába, hogy sok / túlzott mennyiségű ragasztót használt a munkája során. (Persze ezt nem onnan vette észre, hogy elfogyott egy flakon 🙂 ). Ehhez nem kell, hogy valaki kezdő legyen. A hiba forrása sokszor nem maga a technika, hanem az, hogy egyszerűen nem kapott megfelelő oktatást arra vonatkozóan, hogy a szempilla ragasztót, hogy lehet a legoptimálisabban használni. Egyszerűen hiányosak az ismeretei.

Ha ezt időben felismeri valaki és továbbképzésen vesz részt, akkor kevesebb saját szempilla veszik kárba a szalonmunkák alatt is, így a vendégei sokkal elégedettebbek a műszempillák tartósabbak aminek eredménye, hogy a stabil vendégkör is hamarabb felépül. Később pár tipp, hogy mi alapján válasszuk ki a megfelelő oktatást.

A műszempilla ragasztó helyes használata

Amennyiben kezdő műszempilla stylist fog csipeszt, műszempillát és műszempilla ragasztót a kezébe, kicsit nehezebben hajtja végre azt a feladatot, ami elengedhetetlen a szempilla ragasztó helyes használata érdekében: ,,márts bele kettő milliméternyit a műszempilla ragasztóba“. Viszont előbb megtanulja, és kevesebb hibát vét. Szóval az első titok már elő is bukkant, ami nem más, mint a kettő milliméter.

Jó, de hogyan, honnan és pontosan hova? Hangzanak el ezek és a hasonló kérdések. Van azért itt még dolog amire figyelni kell. Először térjünk kicsit vissza erre a kettő milliméterre. Kössük össze azt a kettő szabályt, hogy a műszempilla ragasztóba a műszempilla kettő milliméternyit érjen bele és az illesztési felület minimum kettő milliméter legyen. Ekkor kapjuk meg azt a bizonyos tiszta munkát. Így már összeáll a kép?

Az elmélet egy része megvan, egészítsük ki és mehet a tiszta munka!

A műszempilla ragasztó csepp a helyén. Figyeljünk arra, hogy olyan anyagra kerüljön a műszempilla ragasztó csepp ami az adott ragasztónak megfelel. Így kényelmesen, tisztán tudunk vele dolgozni. Egy finom mozdulatot kell, hogy megtanuljunk. Hidd el menni fog. 🙂

A csipesszel fogjunk meg egy műszempillát majd egy lassú, finom mozdulattal mártsuk bele a műszempilla ragasztó csepp közepébe a műszempillát. Ugyanilyen lassú mozdulattal emeljük ki. Esetleg egy csepp maradt a műszempilla végén? Akkor nem jól dolgoztál, gyors voltál. A ragasztó sok lett. A polimerizáció később kezdődik. Az irányod elcsúszik. A munka nem tiszta. Próbáld újra.

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő szempilla építő oktatást?

  • Keresd fel az oktató oldalát: facebook, instagram vagy ha van web
  • Nézd meg a munkáit (ne legyen retusált, ez nagyon fontos, hiszen egy retusált fotó nem adja vissza a valódi munkát)
  • Vedd fel vele a kapcsolatot (én legjobban telefonon szeretem az oktatást és az azt követő közös munkát megbeszélni)
  • Ismerd fel és érezd, hogy valóban jó kezekben leszel-e és nem csak rábeszélésről van szó
  • Nézd meg az oktatóhoz kapcsolódó diákmunkákat, esetleg érdeklődj tőlük is (sok büszke oktató osztja meg tanulói munkáit)

Az oktatással kapcsolatos információért keress bizalommal.

A webshopban biztos megtalálod a megfelelő terméket amivel szívesen dolgozol.

Köszönöm a figyelmed. Amennyiben tetszett az írásom dobj egy likeot és oszd meg másokkal is. 🙂

A szempilla ragasztó helyes használata

Tüske Vivien
Lash Style Academy oktató és disztribútor (Svájc).